Új technológia – Expedíció

A kereskedő táp mellett bejött egy újabb érdekesség – ami, leírás alapján valóban érdekes, picit kockázatos lehetőséget jelent. Ez az Expedíció nevet viselő technológia.

Miután kifejlesztetted, a naprendszerek képernyőjén meg fog jelenni egy új slot, az Expedíciós slot. A hajóidat elküldheted felderíteni ide. Ha mázlid van, akkor:

a., találsz némi sötét anyagot – kíváncsi vagyok, mennyit, ügyes felderítéssel össze tud-e jönni a parancsnokokra való mennyiség. Tippem szerint nem.

b., találsz némi nyersanyagot – értelemszerűen annyit bírsz elvinni belőle, amennyi az expedíciós flotta tárolási kapacitása.

Ha nincs mázlid, akkor nem találsz semmit. Viszont lehet kifejezetten rossz napod is. Ha így történik, akkor:

a., Megtámadnak idegenek vagy kalózok – kapsz egy helyes kis csatajelentést

b., Navigációs hiba történik – több időbe kerül, amíg hazakavarja magát a flotta

A technológia szintje két dolgot határoz meg: egyrészt, annyi órát tölthetsz kutakodással, amennyi a szint. Értelemszerűen, minél tovább kutakodsz, annál nagyobb a valószínűsége, hogy találsz valamit.

Másik részről pedig a szint határozza meg azt is, hogy mennyi expedíciós flottád lehet egy időben. Első szinten egy, negyedik szinten kettő, és így tovább.

Az expedíciós slot “kifárad”: minél több flottát küldesz bele, annál jobban csökken az esély arra, hogy a későbbi flották találnak bármit is. Ez az esély százalék szép lassanként regenerálódik, azaz, ha egy ideig másfele kutakodsz, akkor egy idő múlva érdemes lesz visszatekinteni rá.

Ha a flottával együtt megy egy kémszonda is, akkor kapsz expedíciós jelentést is, ami megmondja, hogy mennyire gyakran volt látogatva az expedíció helyszíne.

16 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Akkor az 1-es galaxisban úgy helyből nem nagyon lehet értelme kutatgatni, de úgy az 5-östől felfelé még gyanítom nincs akkora tumultus. Eh, várom, hogy hazaérjek és kipróbáljam. :-)

  Comment by sayed — November 29, 2007 #

 2. Ez Szerintem Jo:
  A flottád egy szellemhajót találtak expedícióközben a flotta nem tudja mi történt a legénységgel a tudósok kutatnak szereztél:124 sötétanyagot

  Comment by Dogdogg — November 29, 2007 #

 3. “Az expedíciós flottád kapcsolatba lépett egy félős idegen fajjal. Ők bejelentették, hogy küldenek reprezentatív árut, hogy kereskedjenek a világoddal.”
  Lett egy kereskedőm.

  Comment by Tharj — November 30, 2007 #

 4. Örülnék ha valaki elintézne egy screenshot-ot, mert én akármennyire is nézelődtem, nem találtam sehol ezt az expedíciót, pedig már kifejlesztettem. THX

  Comment by Hannibal — November 30, 2007 #

 5. Figy, galaxis képernyő, ott klikk a külső űr linkre legalul… a flottaképernyőre dob, ott beállítod a hajókat, kövi képernyőn látható, hogy a galaxis 16-os slotjába visz, aztán tovább klikk – és ott fogod látni, hogy expedícióra mennek és beállíthatod, hogy hány órát kutassanak (minél többet, annál esélyesebb, hogy találsz valamit).

  Comment by sayed — December 1, 2007 #

 6. Én küldözgetem egy ideje a hajókat, egyre többet, de igazán értékes nem bukkant még fel. Az elején kaptam kisebb hajókat, később már azt sem. Pedig már két flotta megy egyszerre, és négy óráig vannak bent/kint.

  Comment by Algol — December 3, 2007 #

 7. THX a segítséget, el is küldtem őket, de valami viharba kerültek és több óra késéssel jöttek vissza lol

  Comment by Hannibal — December 3, 2007 #

 8. Nálam is ez a helyzet, nem igazán jó buli ez az expedíciózás, de vannak itt olyanok, akik már egy rakás kémszondát kaptam(400-as darabszámban). Holdcsináláshoz azért ezek is jók lesznek majd..

  Comment by sayed — December 3, 2007 #

 9. O en mar olyat is kaptam hogy a kapitanynak szuli napja volt es le szaltak egy bolygora s kozbe el romlot a halyojuk! szoval oda veszet kb 25 cirkalom s meg egy csomo halyom!

  Comment by hupper — December 7, 2007 #

 10. Sziasztok!

  Nem találtam más -ehhez passzoló- témát, így ide írom a kérdésem, remélem nem gond:

  Kolonizálni küldeném a kolóniahajómat, de hogyan tudom meg, hogy az adott koordinátára érdemes-e küldenem, magyarul hogy találok kolonizálásra érdemes bolygót?

  Csak küldjem el a kolóniahajómat, és az majd tájékoztat a kolonizálás előtt a részletekről és dönthetek, hogy elkezdem-e, vagy mi a szitu ezzel?

  Előre is kösz a helpet!

  Comment by Blasta — January 4, 2008 #

 11. A Galaxis képernyőn megnézed, hogy melyik koordináták szabadok, és oda küldöd a kolonizálót.

  Comment by merras — January 4, 2008 #

 12. Ez tök egyértelmű, a kérdés csak az, hogy valahogy ki lehet-e deriteni, hogy melyik bolygót ÉRDEMES kolonizálni?
  Mert most pl az első kolóniámmal belefutottam egy kis szaros 34-es bolygóba.

  Ezt szeretném a köv. alkalommal kiszűrni, erre van-e lehetőségem, vagy lutri az egész?

  Comment by Blasta — January 4, 2008 #

 13. http://ogame.sfblogs.net/bolygok-merete.ogame

  Ennek alapján lehet elindulni, de amúgy lutri.

  Comment by merras — January 4, 2008 #

 14. Azt lehet tudni, hogy érdemes-e nagy flottákat küldeni? Nekem eddig mindig ilyen egy-kétezer nyersanyagom lett expedíciózásból, pedig 5-6 nagyszállítót küldtem. Van bármi értelme sok hajót, vagy csatahajókat küldeni? A nyersanyag-utánpótlásomat nem erre bízom, szóval csak azért nem küldök…

  Comment by LLL — January 12, 2008 #

 15. Igen, én is erre lennék kíváncsi, mert eddig ugyanúgy csak szállítókat küldtem és alig kaptam nyersit.

  Egyébként az előbb sikerült egy barbár flottával összefutnom az expedició alatt. :|

  Comment by Peeter — January 16, 2008 #

 16. “A good combination of ships you could send in an expedition is 19 large cargos and 38 battleships. This gives you enough capacity to bring back 500,000 units, and is powerful enough to destroy pirates or aliens without suffering too much damage.”

  http://ogame.wikia.com/wiki/Expedition

  Van valahol egy táblázat is, nem tudja véletlen valaki, hogy hol?

  Comment by LLL — July 15, 2008 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bejegyzések és kommentek RSS. Valid XHTML and CSS. ^Top^ Powered by WordPress with SFportal.hu valamint SFblogs.net.